Історія підприємства

Завод Протекон засновано в 1943 році як спеціалізоване підприємство з виготовлення дерев’яних напівфабрикатів до існуючих в ті роки протезів нижніх кінцівок для інвалідів Великої Вітчизняної Війни.

Зараз підприємство виробляє напівфабрикати з дерева, металу, пластмаси до багатьох сучасних конструкцій протезів нижніх та верхніх кінцівок, а також вироби медичної техніки, нестандартне устаткування для медичних організацій, навчальних закладів та протезно-ортопедичних підприємств України.

Завод використовує виключно екологічно чисті матеріали та дотримується норм екологічної безпеки при виробництві, що підтверджують гігієнічні висновки. Для виготовлення своєї продукції підприємство використовує різні матеріали: метал чорний та кольоровий, деревину, скло, синтетичні матеріали та інше.

Завод має в розпорядку обладнання та виробничу потужність для повного циклу переробки крупного лісу, включаючи розпилювання, висушування та повну механічну обробку.

Окрім того, підприємство має великий досвід в виробництві різних копійованих виробів складних профілів з деревини (колодки взуттєві, щиколотки, стегна, гомілки, стопи). Для випуску цього виду продукції використовується промислове обладнання англійських, італійських, німецьких та вітчизняних виробників.

Завод має власну потужну виробничу базу, кваліфікованих кадрів на усіх рівнях виробництва, що забезпечує якість та оперативність при виконанні замовлень.